TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL!

Függőségek, szenvedélyek: drog, alkohol, kábítószer, cigaretta, szex, erotika, pénz, casinó, játék, párkapcsolatok, család, gyermeknevelés, kérdések, válaszok, tapasztalatok azoktól, akik kipróbálták vagy benne vannak, és szakértőktől. Cikkek, hírek

Idén négyen vesztették életüket az öngyújtógáztól

Drogosok szívják az öngyújtógázt

Budapest - Olcsó, könnyen beszerezhető és gyors kábulatot okoz a fiatalok körében népszerű drogozási forma, az úgynevezett sniffelés (ejtsd: szniffelés).

A mámorra vágyók öngyújtóból vagy utántöltő palackból szívják be a butángázt, ezzel a módszerrel pedig 200-250 forintból már kijön egy sniffes buli.
Az öngyújtógáz beszívása azonban súlyos mellékhatásokkal járhat, idén már négy fiatal halt meg a fellépő szívritmuszavar miatt.
Az utóbbi 2-3 évben a "szipusok" a ragasztóról egyre inkább áttértek a butángázra. A hatás rövid időn belül érezhető, ám gyorsan el is múlik. Az ember úgy érzi magát, mintha részeg lenne, szédül, forog vele a világ, álmodozik és hallucinációi vannak.

Idén négyen haltak meg a beszívott gáztól. Az egyik fiatal 16 éven aluli gyermek volt. Mindannyiuknál szívritmuszavar lépett fel.
- Az eszméletlenül beszállított betegeknél nehéz megállapítani a probléma okát, mert a bután szagtalan. A beszíváskor fagyásos sérülések keletkezhetnek a szájüregben, ebből következtethetünk a sniffelésre.
A sniffelés nem csak a fővárosban, hanem vidéken is hódít. Szemejácz János, a Baranya Megyei Drogambulancia vezetője szerint már olyan is előfordul, hogy egy szobából valóságos sniffelőkamrát alakítanak ki a drogosok.
- Több palack gázt fújnak be a szobába és együtt bódulnak - mondta a doktor. - Az elmúlt hónapokban tíz olyan esetet regisztráltunk, amikor a vécé ajtaját betörő szülők kábult gyermeküknél utántöltő palackot találtak - tette hozzá Szemejácz János.

Blikk.hu 2009.01.21 13:53:10

vissza a DROG főoldalraWeblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 15
Heti: 49
Havi: 117
Össz.: 303 076

Látogatottság növelés
Oldal: Idén négyen vesztették életüket az öngyújtógáztól
TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL! - © 2008 - 2022 - tabutemak.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »