TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL!

Függőségek, szenvedélyek: drog, alkohol, kábítószer, cigaretta, szex, erotika, pénz, casinó, játék, párkapcsolatok, család, gyermeknevelés, kérdések, válaszok, tapasztalatok azoktól, akik kipróbálták vagy benne vannak, és szakértőktől. Cikkek, hírek

Drogkalauz – drogfajták és főbb hatásaik

 
Cannabisszármazékok


A marihuánát és a hasist is ugyanabból a növényből állítják elő, és mindkettőt dohány közé keverve, cigaretta formájában szívják.

Mindkettő alapvetően feldobottságérzetet, ellazulást, nevetőrohamokat okoz, bizonyos esetekben látomásokat.

Halálos túladagolás lehetetlen.


Ópiátok


Idetartozik az ópium, a lebegő kábultságot okozó morfium, valamint e szerek legfinomabb és legdrágább változata, a heroin. Ez utóbbi a klasszikus drog, amely minden oktatófilmben szerepel.

Robbanó eufóriaérzetet okoz, könnyű hozzászokni, túladagolása halálos, leszokni viszont irgalmatlanul nehéz.


Amfetaminszármazékok


Jellemzően partidrogok.

A speed elmulasztja az éhség- és fáradtságérzetet, élénkít; fehér por formájában kerül forgalomba.

Az extasyt tabletta formájában árulják, tiszta állapotában szintén fehér színű. Hatásában hasonló a speedhez, de emellett fokozottan érzelmes állapotot okoz a fogyasztónak.

Mindkettő túladagolása okozhat halált is, nagyon erős pszichikai függést alakítanak ki.


Kokain


Leginkább a nyálkahártyán keresztül élvezik. Feldobottságot, fokozott szexuális késztetést, enyhe hallucinációkat, a teljesítőképesség javulását tapasztalják a fogyasztók.

Túladagolása megállíthatja a szívet, testi és lelki függőséget okoz.


LSD


Bélyeg formában terjesztik. Erős látomásokat okoz, megvilágosodásszerű élmények, de akár pánikrohamok is jelentkezhetnek. 

Erős pszichés függéshez vezet a használata, amely huzamosabb idő után olyan súlyos betegségeket hozhat a felszínre, mint a skizofrénia vagy a paranoia.


"Folyékony extasy" - GHB

Már három gramm fogyasztása után a kóma és az öntudatlan állapot fenyegethet, és különösen veszélyes (akár halálos) az anyag alkohollal, gyógyszerekkel, vagy opiátokkal együtt fogyasztva.

Az osztrák online sajtóban - egy 5 fiatalt érintő mérgezéses eset kapcsán - igen sok szó esik mostanában az úgynevezett folyékony extasyról. A GHB-t (gamma hidroxibutirát), vagy más néven folyékony extasy-t, illetve gamma-hidroxi-vajsavat a 60-as években szintetizálták, ma

leginkább italokba keverve fogyasztják. Az anyagnak viszont - a nevével ellentétben - semmi köze az extasyhoz. Kimutatása nehéz, hiszen 5 óra elteltével felbomlik a szervezetben.

Fogyasztása nagy odafigyelést kíván, hiszen kicsi a különbség a kellemes érzet, és a kóma közti mennyiség között.

Egy kis üvegnyi GHB, ami 10-25 milliliter közti mennyiséget tartalmaz, 30-50 Euroba (kb.8-14 000 Forint) kerül. A drogok között ez nem számít olyan nagy összegnek, és az üvegcse több adagra is elég. Ezen kívül az anyagot más módon is be lehet szerezni, mégpedig GBL (Gamma-Butyrolacton) formájában, ami a testben GBH-vá alakul át, és főként ipari oldószerként alkalmazzák. A GHB használata egyébként manapság - legalábbis Ausztriában – alkoholelvonásra is engedélyezett, de a 60-as, 70-es években használták narkolepszia kezelésére, és sportolók táplálékkiegészítője-ként is.

Ewald Höld, a bécsi Függőségdiagnosztizáló Intézet munkatársa az anyaggal veszélyességét hangsúlyozta, és azt emelte ki, hogy lehetőleg senki ne kísérletezzen a saját testével és pszichéjével!

vissza a DROG főoldalra


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 15
Heti: 30
Havi: 98
Össz.: 303 057

Látogatottság növelés
Oldal: Drogok és hatásai, észlelhető tünetei
TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL! - © 2008 - 2022 - tabutemak.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »