TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL!

Függőségek, szenvedélyek: drog, alkohol, kábítószer, cigaretta, szex, erotika, pénz, casinó, játék, párkapcsolatok, család, gyermeknevelés, kérdések, válaszok, tapasztalatok azoktól, akik kipróbálták vagy benne vannak, és szakértőktől. Cikkek, hírek

Vízipipa

vizipipa_544364_51007.jpg

Ugyan egyre kevesebb ember cigarettázik, új dohányzási trend terjed a fiatalok között. A Pediatrics című folyóiratban közölt tanulmány szerint tavaly a montreali fiatalok negyede használt vízipipát, más néven sisát.

„A vízipipa népszerűségét az adja, hogy biztonságosabbnak tartják, mint a cigarettázást. Azonban a sisa füstje nikotint, szénmonoxidot és karcinogéneket is tartalmaz, akár a cigarettánál nagyobb mennyiségű kátrányt és nehézfémeket” – figyelmeztet Jennifer O'Loughlin professzor, a Montreali Egyetem vezető kutatója.

A vizsgálat során 871 18 és 24 év közötti fiatallal töltettek ki dohányzási szokásaikat célzó kérdőívet. A munkacsoport, melyben a Quebec-i Közegészségtani Nemzeti Intézet, valamint a McGill Egyetem munkatársai is részt vettek, megállapította, hogy a válaszadók 23%-a használt vízipipát az elmúlt 12 hónapban, 5% pedig legalább egyszer egy hónapon belüli intervallumban.

A tanulmány szerint a vízipipa főként a fiatal, angol anyanyelvű fiatalok között népszerű, akik saját lakással, és viszonylag magas jövedelemmel rendelkeznek. Ráadásul, a vízipipa-használók gyakran más pszichoaktív szereket, marihuánát, tiltott drogokat és alkoholt is használnak.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 7
Heti: 19
Havi: 87
Össz.: 303 046

Látogatottság növelés
Oldal: Vízipipa és hatásai
TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL! - © 2008 - 2022 - tabutemak.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »