TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL!

Függőségek, szenvedélyek: drog, alkohol, kábítószer, cigaretta, szex, erotika, pénz, casinó, játék, párkapcsolatok, család, gyermeknevelés, kérdések, válaszok, tapasztalatok azoktól, akik kipróbálták vagy benne vannak, és szakértőktől. Cikkek, hírek

Hetvenféle méreganyagot tartalmaz a dohányfüst... és egyéb mellékhatások

 • Ötmillió embert öl meg évente a dohányzás! Ez azonban megelőzhető lenne. „Akár egy milliárd embert is megölhet a cigaretta ebben az évszázadban, ha ez a tendencia marad.”

 • A dohányfüst kereken hetvenféle méreganyagot tartalmaz. A legújabb tanulmányok bizonysága szerint 4600 vegyi anyag szabadul fel a dohányzás során, ezek közül hetven a mérgező és rákkeltő.

 • A cigaretta erős pszichoaktív drog, mely kikövezi az utat az erősebb drogokhoz vezető függőség felé

 • A magában parázsló cigaretta viszonylag hideg füstjében több káros anyag szabadul fel. Belélegzi az aktív dohányos, de a vele egy légtérben tartózkodó nemdohányzó is.

 • Ezek a mérgek nem tűnnek el nyomtalanul: megtelepednek a ruhán, a bútoron, a hajon. Sőt, a szellőztetéssel sem távoznak, utána is belélegezhetők.

 • A gyerekek szervezete különösen érzékenyen reagálhat a folyamatos jelenlétükre: asztma, allergia, tüdőbetegség alakulhat ki.  

 • Csupán Angliában, a szakértők szerint a passzív dohányzás évente közel 300 000 extra orvosi vizitet eredményez gyerekek esetében.

  Évente 20 000 új mellkasi fertőzés, 22 000 asztmatikus megbetegedés, 200 bakteriális meningitiszes eset és 40 bölcsőhalál írható a passzív dohányzás számlájára. Ezek összesen évi 300 000 plusz orvosi vizitet jelentenek, ami 23,3 millió fontjába kerül a brit egészségügynek.

 • Megkétszerezik a túlélési esélyeiket azok a tüdőrákos betegek, akik leszoknak a dohányzásról.

  Egy, a British Medical Journal folyóiratban online megjelent vizsgálat szerint azok a korai fázisban tüdőrákkal diagnosztizált betegek, akik leszoknak a dohányzásról, megkétszerezik az ötéves túlélésük esélyét.

  Pl. az Egyesült Királyságban a tüdőrák gyakorisága második helyen áll az emlőrák mögött, és évente körülbelül 39000 új esetet diagnosztizálnak. A tüdőrák kialakulásának esélye húszszoros az egész életükben dohányzóknál a nem dohányzókhoz képest. Az ötéves túlélési arány 63-70% volt a tovább nem dohányzóknál, és 29-33% a dohányzóknál.

 • A dohányzást abbahagyni még nehezebb, mint az alkoholtól vagy kokaintól megválni, de nem lehetetlen.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 15
Heti: 50
Havi: 118
Össz.: 303 077

Látogatottság növelés
Oldal: Dohányfüst 70 féle méreganyag
TABUTÉMÁK - AMIT SOSEM MERTÉL MEGKÉRDEZNI, VAGY NEM VOLT KITŐL! - © 2008 - 2022 - tabutemak.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »